bedriftsgalleri_01

nyheter

LoRaWAN i vannmåler AMR-system

Spørsmål: Hva er LoRaWAN-teknologi?

A: LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) er en lavstrøms LPWAN-protokoll utviklet for Internet of Things (IoT)-applikasjoner.Den muliggjør trådløs kommunikasjon over store avstander med lavt strømforbruk, noe som gjør den ideell for IoT-enheter som smarte vannmålere.

 

Spørsmål: Hvordan fungerer LoRaWAN for vannmåleravlesning?

A: En LoRaWAN-aktivert vannmåler består vanligvis av en sensor som registrerer vannforbruket og et modem som overfører data trådløst til et sentralt nettverk.Modemet bruker LoRaWAN-protokollen for å sende dataene til nettverket, som deretter videresender informasjonen til energiselskapet.

 

Spørsmål: Hva er fordelene med å bruke LoRaWAN-teknologi i vannmålere?

A: Bruk av LoRaWAN-teknologi i vannmålere gir flere fordeler, inkludert sanntidsovervåking av vannbruk, forbedret nøyaktighet, reduserte kostnader for manuell avlesning og mer effektiv fakturering og lekkasjedeteksjon.I tillegg muliggjør LoRaWAN fjernstyring og overvåking av vannmålere, reduserer behovet for besøk på stedet og minimerer innvirkningen av vedlikeholdsaktiviteter på forbrukerne.

 

Spørsmål: Hva er begrensningene ved bruk av LoRaWAN-teknologi i vannmålere?

A: En begrensning ved bruk av LoRaWAN-teknologi i vannmålere er den begrensede rekkevidden til det trådløse signalet, som kan bli påvirket av fysiske hindringer som bygninger og trær.I tillegg kan kostnadene for utstyret, for eksempel sensoren og modemet, være en barriere for enkelte forsyningsselskaper og forbrukere.

 

Spørsmål: Er LoRaWAN sikker for bruk i vannmålere?

A: Ja, LoRaWAN anses som sikkert for bruk i vannmålere.Protokollen bruker kryptering og autentiseringsmetoder for å beskytte dataoverføring, og sikrer at sensitiv informasjon som vannbruksdata ikke er tilgjengelig for uautoriserte parter.


Innleggstid: 10. februar 2023